Recept: Vegetarische lasagne

Een dagje geen vlees eten? Wat dacht je van deze heerlijke vegetarische lasagne?

Vandaag is 4 oktober, de verjaardag van mijn moeder en dierendag:) Persoonlijk vind ik het goed om af en toe een dagje vlees te skippen en wanneer kan je dat nou beter doen dan op dierendag? Deze lasagne is heerlijk voedzaam en bevat lekker veel groene groenten. Er zijn heel veel voordelen bij het eten van groene groenten. Je wordt er letterlijk happy van. Ze bevatten namelijk foliumzuur, welke helpt bij de aanmaak van serotonine, het gelukshormoon. Als je gevoelig bent voor komend seizoen en de neiging hebt wat depri te worden, eet dan lekker veel groene groenten. Ook bevatten ze veel magnesium en ijzer, wat je energielevel enorm opkrikt. En wat extra energie kan je in de herfst wel gebruiken.

Wat heb je nodig?

400 gr verse spinazie
10 gr verse oregano
2 knoflooktenen
2 courgette
2 ui
400 ml kookroom light
100 gr geraspte 30+ kaas
400 gr volkoren lasagnebladen
4 el olijfolie
2 el roomboter
4 el bloem
1 liter groentebouillon

Deze lasagne is extra lekker met wat rucola salade en cherrytomaatjes.

Spinazie is een zeer goede vervanger voor vlees omdat er veel ijzer in zit. Als je geen vlees eet is het goed om extra veel groene groenten, peulvruchten noten en zaden te eten. Voldoende ijzer binnenkrijgen geeft jou een energiek gevoel.

Hoe maak je het?

  1. Bereid de groentebouillon en verwarm de oven op 220 graden.
  2. Snijd de courgette in plakken en meng in een kom met de olijfolie, peper en zout. Verdeel de courgette over een bakplaat met bakpapier en bak 10 minuten in de oven. Zodra de courgette klaar is, haal je de bakplaat uit de oven en zet je de stand van de oven op 200 graden.
  3. Snipper ondertussen de ui fijn en ris de oreganoblaadjes van de takjes en snijd deze fijn.
  4. Smelt de roomboter in een hapjespan, voeg de ui toe, pers de knoflook erboven uit en bak voor 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en roer met een garde droog. Voeg met kleine scheutjes de bouillon toe en blijf roeren totdat de saus glad is. Breng deze aan de kook en laat 2 minuten indikken.
  5. Voeg de oregano en spinazie toe aan de saus en laat slinken.
  6. Voeg de kookroom en 1/3 van de kaas toe en maak de saus op smaak.
  7. Vet een ovenschaal in.
  8. Schenk een laagje saus in de ovenschaal. Voeg vervolgens een laagje lasagnebladen toe, druk deze goed aan. Leg daarna een paar plakken courgette op de lasagnebladen en bedek met een laagje saus. Herhaal dit totdat de ingrediënten op zijn. Let op! Eindig altijd met een laagje saus.
  9. Bestrooi de lasagne met de overige geraspte kaas en bak de lasagne voor 35 minuten in de voorverwarmde oven.

Marieke Coaching & Training | www.mariekecoaching.nl | info@mariekecoaching.nl


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

pompoensoep
Recept

Recept: Pompoensoep

Pompoen is nu helemaal in het seizoen. Pompoen is heerlijk én goed voor je gezondheid. Pompoensoep vind ik het de allerlekkerste van allemaal. Vooral in

Lees verder »