Blijf Gezond Nijkerk maakt vanaf heden deel uit van Marieke Coaching & Training.

Coaching op Leefstijl

''Vind jouw balans."

stress

Klaar met diëten

Wil jij ook eindelijk die rust vinden in je eetgewoonten? Ik begrijp het helemaal. Het lijkt soms alsof je op een eindeloze achtbaan zit van diëten en voedseltrends, zonder echt te weten wat nu écht goed voor je is. Mijn coaching richt zich volledig op jou en jouw unieke leefstijl. Samen gaan we op zoek naar wat voor jou werkt, zodat je niet alleen een gezond eetpatroon ontwikkelt, maar ook een levensstijl waar je je goed bij voelt.

Geen strenge regels of restricties, maar een aanpak die past bij jouw behoeften en wensen. Samen gaan we aan de slag om jouw relatie met eten te verbeteren, zodat je niet langer het gevoel hebt dat eten jou controleert, maar jij de controle hebt over wat je eet en hoe je je daarbij voelt.

Van controle naar vrije keuzes

Stel je eens voor hoe het zou zijn om elke dag wakker te worden met energie en enthousiasme voor de dag die voor je ligt. Geen zorgen meer over wat je wel of niet zou moeten eten, maar vol vertrouwen weten dat je de juiste keuzes maakt voor jezelf. Door mijn coaching krijg je niet alleen inzicht in je eetgedrag, maar leer je ook om beter naar je lichaam te luisteren en te begrijpen wat het écht nodig heeft.

Je zult merken dat je niet alleen fysiek gezonder wordt, maar ook mentaal sterker en veerkrachtiger. Geen schuldgevoelens meer na het eten van een lekkernij, maar genieten van elk hapje zonder angst voor de gevolgen. Samen werken we aan een leefstijl die niet alleen duurzaam is, maar die jou ook gelukkiger maakt.

Ik werk vanuit een gewichtsneutrale aanpak waarbij we de focus leggen op gedragsverandering. Deze methode is bewezen het meest effectief op de lange termijn. Ben jij klaar met de snelle quick fix en wil je een fijne relatie krijgen met eten en met jezelf? Maak dan vandaag nog een afspraak. 

Review Leefstijlcoaching

"Toen ik bij Marieke kwam, at ik alleen maar vanuit emotie, zonder erbij na te denken. Ik zat vast in een bubbel en kon er niet uitkomen. Met Marieke's hulp begon ik me af te vragen of ik echt behoefte had aan snacks op verschillende momenten, en of ik ze echt wilde. Nu heb ik weer zelf de controle, niet mijn emoties zoals voorheen."

Nicolien

grenzen stellen

Veelgestelde vragen

Coaching op leefstijl is een vorm van begeleiding die zich richt op het helpen van mensen om gezondere eetgewoonten te ontwikkelen en hun relatie met voedsel te verbeteren. Dit soort coaching kan verschillende aspecten van eetgedrag aanpakken, zoals emotioneel eten, overeten, restrictief eten, enzovoort. Belangrijk is dat coaching op leefstijl niet alleen gericht is op het verstrekken van voedingsadviezen, maar ook op het begrijpen van de emotionele en psychologische aspecten van eten. Dit kan inhouden dat we werken aan zelfcompassie, zelfacceptatie en het ontwikkelen van een gezonde mindset rondom eten en lichaamsbeeld.

Tijdens een sessie bespreek je waar je tegen aan loopt, wat je bezig houdt en waar je verder mee geholpen wilt worden. Het kan zijn dat we praktische en  doelgerichte oefeningen toepassen tijdens de sessie. De methode die ik gebruik is de ACT methode. Acceptatie & Commitment Therapie. 

Succes kan worden gemeten aan de hand van het behalen van gestelde doelen. Voorbeelden hiervan kunnen zijn dat het eetgedrag is verandert op de lange termijn en dat het  zelfbewustzijn is toegenomen. 

Uiteraard zijn de kosten per traject verschillend, dit heeft te maken met de duur van het traject. Iedereen is uniek en heeft bepaalde individuele doelen en wensen. Waar je rekening mee kan houden is dat ik een vast uurtarief hanteer van €80,- per uur inclusief btw. De individuele sessies duren 60 minuten. 

De duur varieert afhankelijk van jouw individuele behoeften en doelen. De meeste trajecten bestaan uit een reeks van 6 tot 10 sessies. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. 

De voordelen van een coachtraject is dat er geen doorverwijzing vanuit een huisarts noodzakelijk is. Daarnaast hanteer ik geen wachtlijsten. Als laatste en belangrijkste; je weet met wie je gaat samenwerken. Voorafgaand aan elk traject plan ik van te voren altijd een vrijblijvend kennismakingsgesprek om te bepalen of er een klik is.  

Als gediplomeerd BGN-gewichtsconsulent wordt deze vorm van coaching vergoed vanuit je aanvullende verzekering. Ben je aanvullend verzekerd? Check dan HIER of je in aanmerking komt voor vergoeding. Mocht je twijfelen? Neem contact op met je zorgverzekeraar. 

De AGB Code van de praktijk is: 90068585
Ik sta ingeschreven als gediplomeerd BGN-gewichtsconsulent.