Lifecoaching

lifecoaching marieke timmer

Veerkrachtig vooruit

Het leven kan soms zo druk en overweldigend zijn. Er is altijd zoveel te doen, en de verwachtingen blijven maar komen. Misschien voel je je vaak uitgeput omdat je het moeilijk vindt om ‘nee’ te zeggen, uit angst dat mensen je egoïstisch zullen vinden of dat het tot ruzie leidt. Het kan lastig zijn om aan jezelf te denken temidden van alles wat anderen van je vragen, en daardoor voelt het soms alsof je de controle over je eigen leven kwijtraakt.

Als jouw coach wil ik je helpen om zowel balans te vinden als te ontdekken wie je werkelijk bent. Samen kunnen we kijken naar wat jou uniek maakt en wat jouw diepste dromen en doelen zijn. We gaan op zoek naar wie je bent en wat jouw kernwaarden zijn zodat je krachtige stappen zet om het leven te leven zoals jij dat wilt. 

Van stuurloos naar richting

Stel je voor dat je elke dag wakker wordt met een helder idee van wat je wilt doen en wie je bent. Door jezelf beter te begrijpen, kun je betere keuzes maken en meer zelfvertrouwen krijgen. Je zult merken dat je relaties verbeteren omdat je eerlijk bent, en dat je beter presteert op je werk omdat je weet wat je wilt. Door te leren wat je echt belangrijk vindt, kun je een gelukkiger leven leiden.

Na het coachtraject zal je jezelf beter begrijpen en meer waarderen wie je bent. Het zal voelen alsof je eindelijk naar jezelf luistert en je eigen behoeften serieus neemt. Je merkt dat je meer energie hebt om te besteden aan de dingen die echt belangrijk voor je zijn. En door deze grenzen te stellen, zal je gezondere en diepere relaties kunnen opbouwen, zowel met jezelf als met anderen om je heen.

Het is alsof je een kaart hebt gevonden die je de weg wijst naar jouw geluk. Investeren in jezelf en werken aan je identiteit is niet alleen oké, het is essentieel voor een leven dat de moeite waard is om geleefd te worden. Samen zorgen we ervoor dat je niet alleen beter met de druk van het leven kunt omgaan, maar ook meer rust en zelfvertrouwen vindt. Het is belangrijk om jezelf op de eerste plaats te zetten en je eigen behoeften te erkennen.

Samen werken we eraan dat je weer controle krijgt over je leven en jezelf ontdekt. Door middel van gesprekken, reflectie en praktische oefeningen ondersteun ik je stap voor stap. We zorgen ervoor dat je de kracht en helderheid vindt om een leven te leiden dat echt bij jou past.

Review lifecoaching

"Marieke's coaching heeft mijn leven echt veranderd! Haar begripvolle aanpak maakte het makkelijk voor me om open te zijn. Ik leerde mijn grenzen te stellen zonder schuldgevoel en ontdekte wat ik echt wilde. Nu voel ik me sterker en zelfverzekerder in mijn relaties en werk. Ik kan haar coaching echt aanraden aan iedereen die op zoek is naar meer balans en geluk in het leven."

Annet

grenzen stellen

Veelgestelde vragen

Lifecoaching is een begeleidingsproces waarbij ik als coach individuen ondersteun bij het benoemen en bereiken van persoonlijke doelen en het overwinnen van obstakels.  

Tijdens een sessie bespreek je waar je tegen aan loopt, wat je bezig houdt en waar je verder mee geholpen wilt worden. Het kan zijn dat we praktische en  doelgerichte oefeningen toepassen tijdens de sessie. De methode die ik gebruik is de ACT methode. Acceptatie & Commitment Therapie. 

De duur varieert afhankelijk van jouw individuele behoeften en doelen. De meeste trajecten bestaan uit een reeks van 6 tot 10 sessies.

Succes kan worden gemeten aan de hand van het behalen van gestelde doelen, een verbeterde levenskwaliteit, toegenomen zelfbewustzijn en meer veerkracht in het omgaan met uitdagingen.

ACT (spreek uit als ekt) staat voor Acceptatie en Commitment therapie. Dit is een gedragstherapie die cliënten helpt om op een flexibele manier om te gaan met de obstakels die ze tegenkomen (Acceptatie), zodat men kan blijven investeren in de dingen die ze écht belangrijk vinden (Commitment). 

Uiteraard zijn de kosten per traject verschillend, dit heeft te maken met de duur van het traject. Iedereen is uniek en heeft bepaalde individuele doelen en wensen. Waar je rekening mee kan houden is dat ik een vast uurtarief hanteer van €80,- per uur inclusief btw. De individuele sessies duren 60 minuten. 

De voordelen van een coachtraject is dat er geen doorverwijzing vanuit een huisarts noodzakelijk is. Daarnaast hanteer ik geen wachtlijsten. Als laatste en belangrijkste; je weet met wie je gaat samenwerken. Voorafgaand aan elk traject plan ik van te voren altijd een vrijblijvend kennismakingsgesprek om te bepalen of er een klik is.  

Deze vorm van coaching wordt (nog) niet vergoed door de zorgverzekeraar. Maar wist jij dat er steeds meer werkgevers coaching vergoeden? Bespreek met jouw werkgever wat jouw opties zijn en of je in aanmerking komt voor vergoeding.