Stress & Burn-out

Coaching

stress

Druk bestaan..

Het leven kan soms overweldigend zijn. De druk van thuis, werk en sociale verwachtingen kunnen een overweldigende hoeveelheid stress veroorzaken. Je voelt je misschien opgejaagd, angstig en uitgeput. Het lijkt alsof er een constante storm in je hoofd woedt. 

Maar weet dat je niet alleen bent. Mijn coaching richt zich op het begrijpen van stress, het herkennen van triggers en het aanleren van praktische technieken om ermee om te gaan. We werken samen aan het opbouwen van veerkracht, zodat je weer grip krijgt op je leven en de rust vindt die je verdient.

Van stress naar innerlijke rust en veerkracht.

Deze vorm van coaching geeft je de tools die je nodig hebt om stress te beheersen en een gezonde balans te vinden. Je zult leren hoe je ontspanning kunt vinden in drukke tijden, hoe je beter kunt omgaan met moeilijke situaties en hoe je weer in verbinding kunt komen met jezelf.

Je zal ontdekken dat je sterker bent dan je denkt en dat je de kracht hebt om elke uitdaging te overwinnen. Na het volgen van het coachtraject zal je meer innerlijke rust en kalmte ervaren. Je gaat merken dat je minder vaak overweldigd wordt door stress en dat je beter in staat bent om te genieten van het moment. Bovendien heb je meer vertrouwen in jezelf en je capaciteiten. Kortom, je zult merken dat je sterker en veerkrachtiger bent geworden, klaar om elke uitdaging die je tegenkomt aan te pakken.

Uit de praktijk...

"Marieke's coaching heeft me geholpen om mijn stressniveau te verlagen en meer rust te vinden in mijn leven. Haar aanpak is vriendelijk en begripvol, en haar praktische tips hebben echt een verschil gemaakt."

Laura

Veelgestelde vragen

Lifecoaching is een begeleidingsproces waarbij ik als coach individuen ondersteun bij het benoemen en bereiken van persoonlijke doelen en het overwinnen van obstakels.  

Tijdens een sessie bespreek je waar je tegen aan loopt, wat je bezig houdt en waar je verder mee geholpen wilt worden. Het kan zijn dat we praktische en  doelgerichte oefeningen toepassen tijdens de sessie. De methode die ik gebruik is de ACT methode. Acceptatie & Commitment Therapie. 

De duur varieert afhankelijk van jouw individuele behoeften en doelen. De meeste trajecten bestaan uit een reeks van 6 tot 10 sessies.

Succes kan worden gemeten aan de hand van het behalen van gestelde doelen, een verbeterde levenskwaliteit, toegenomen zelfbewustzijn en meer veerkracht in het omgaan met uitdagingen.

ACT (spreek uit als ekt) staat voor Acceptatie en Commitment therapie. Dit is een gedragstherapie die cliënten helpt om op een flexibele manier om te gaan met de obstakels die ze tegenkomen (Acceptatie), zodat men kan blijven investeren in de dingen die ze écht belangrijk vinden (Commitment). 

Uiteraard zijn de kosten per traject verschillend, dit heeft te maken met de duur van het traject. Iedereen is uniek en heeft bepaalde individuele doelen en wensen. Waar je rekening mee kan houden is dat ik een vast uurtarief hanteer van €80,- per uur inclusief btw. De individuele sessies duren 60 minuten. 

De voordelen van een coachtraject is dat er geen doorverwijzing vanuit een huisarts noodzakelijk is. Daarnaast hanteer ik geen wachtlijsten. Als laatste en belangrijkste; je weet met wie je gaat samenwerken. Voorafgaand aan elk traject plan ik van te voren altijd een vrijblijvend kennismakingsgesprek om te bepalen of er een klik is.  

Deze vorm van coaching wordt (nog) niet vergoed door de zorgverzekeraar. Maar wist jij dat er steeds meer werkgevers coaching vergoeden? Bespreek met jouw werkgever wat jouw opties zijn en of je in aanmerking komt voor vergoeding.